שאלה על הכנת גלזורה

adi4adi א', 28/02/2021 - 08:24

שלום! 

הכנתי גלזורה לפי מתכון מאחת המורות שלי. זו גלזורה שהיינו משתמשים בה בזמן הלימודים ורציתי להכין לבד. 

 

הכנתי כמות לפי 2 ק"ג אבקה, 2 ליטר מים. 

 

לאחר הוספת חומרי הגלם נתתי לתערובת לעמוד כמה שעות ולאחר מכן בחשתי וסיננתי. 

 

התערובת לא עברה חלק דרך המסננת ונשאר משקע שהייתי צריכה לבחוש עד שעבר כולו. 

 

המקרם הסופי הוא כמו טחינה דלילה..

 

ברור שצריך להיות דליל יותר. 

 

איפה טעיתי? מה צריך לעשות? 

מסננת 80 זה עובי כמו של נפת קמח? 

 

המתכון: 

נפלין 836 גר (42%)

גרסטלי בורקס 210 גר' (10.5%)

קאולין 250 גר (12.5%)

גיר 208 גר (10.4%)

ליתיום 124 גר (6.2%)

קוורץ 250 גר (12.5%)

טיטן 124 גר (6.2%)

בדיל 80 גר (4%)

 

תודה, עדי. 

זיגוג

נכתב ע"י נץ ביום ג', 02/03/2021 - 10:47.

טוב עשית שהעברת  את הזיגוג דרך מסננת 80 מאש..(זה לא מסננת של קמח).

זיגוג לטבילה צריכה להיות דליל.יש כאלה שבודקים על ידי הכנסת אצבעות מהירה לזיגוג למבחן של נזילה וכסוי אחיד דק על האצבעות .

 

אבי נץ

תודה, אבל..

נכתב ע"י adi4adi ביום ג', 02/03/2021 - 17:35.

 

 לא ענית לשאלות שלי. 

התערובת יצאה סמיכה. 

האם להוסיף מים למרות שזה ישנה את יחס הכמויות הראשוני (1:1 אבקה: מים) עד הדלילות הרצויה?

 

תודה 

גלזורה

נכתב ע"י נץ ביום ג', 09/03/2021 - 08:29.

תעשי את מבחן האצבע.טבילה מהירה של אצבע יבשה .לראות אם יש כסוי אחיד ודק.

אבי נץ

התמונה של dods

הכנת גלזורה

נכתב ע"י dods ביום ד', 17/03/2021 - 09:51.

הי

שלבי הכנת הגלזורה אותם ציינת נראים טוב.

שלב ראשון מים בדלי (לפי כמות האבקה כלומר ביחס 1:1)

הכנסת האבקות

רצוי לשים קלגון בנטוניט ומלח אנגלי להרחפה של החומרים

ערבוב

סינון 3 פעמים במסננת מש 80 לא פעם אחת . להקפיד שכל החומרים יעברו

הזיגוג מוכן

דודיק

תודה רבה! 

נכתב ע"י adi4adi ביום ד', 17/03/2021 - 10:01.

תודה רבה! 

Drupal theme by Kiwi Themes.