גלזורות

BAR WEINER ג', 29/09/2020 - 19:34

שלום, 

קניתי גלזורה אדומה והיא התקשתה לחלוטין ושקעה מטה מהמים. מה כדאי להוסיף בכדי להשמיש אותה? כרגע לא יכולה אפילו לערבב..

תודה

התמונה של ישראל שמואלי

את יכולה לשפוך את המים לכלי

נכתב ע"י ישראל שמואלי ביום ב', 05/10/2020 - 11:48.

את יכולה לשפוך את המים לכלי אחר (כדי להשתמש מאוחר יותר עבור הגלזורה)

כעת אפשר לתת לגלזורה להתייבש ואז, כאשר זה אפשרי,  לשבור לחתיכות קטנות.

כדי שלא יחזור על עצמו תהליך השקיעה וההתגבשות צריך להוסיף למים לפני הערבוב מחדש, קצת בנטוניט וקצת מלח אנגלי (שנקרא גם מגנזיום סולפט או Epsom salt)

לשפוך למים כפית אחת של אבקה/גבישים של מלח אנגלי לכל ק"ג של גלזורה יבשה. אין צורך לערבב בשלב זה, הערבוב יהיה כמה שעות אחרי הוספת הבנטוניט

 להוסיף למים 15 גרם בנטוניט עבור כל ק"ג של גלזורה יבשה (להשאיר בלי לערבב כמה שעות עד שהבנטונית תספוג את כל המים שהיא זקוקה להם) ערבוב לפני שזה קרה יגרום לגושים דביקים שקשה מאד לערבב ולסנן.

לאחר שהבנטונית ספחה מים ונרטבה לחלוטין אפשר לערבב ולסנן את מי הגלזורה שמכילים כעת גם בנטוניט ותמיסת מלח אנגלי.

להוסיף את שברי הגלזורה שהתייבשו לתמיסה שהכנו קודם של מי גלזורה + בנטוניט ומלח אנגלי, מים,
לתת להם לשקוע ולספוג מים במשך כמה דקות ואז לערבב עד שלא יהיו גושים, אם סמיך מדי אפשר להוסיף קצת מים אבל לא להזהר לא לדלל מדי. לסנן במסננת דקה באותו אופן שבו מכינים כל גלזורה באבקה.

כעת תופעת השקיעה לא אמורה לחזור על עצמה.

ראי גם הסבר באנגלית + סרטונים 

הסבר נרחב של סו מקלאוד: 
https://suemcleodceramics.com/how-to-fix-a-hard-panned-glaze-with-epsom-...

סרטון בנושא של ג'ון בריט, התחלה מאד טכנית אבל אח"כ הוא מראה איך אפשר להרטיב תוך דילוג על שלב הייבוש, זהירות הוא עושה את זה ללא שימוש בכפפות שזה לא בטיחותי.
https://youtu.be/0S_gbVkq378

ישראל

Drupal theme by Kiwi Themes.