תחמוצות

איילת קציר ג', 24/04/2012 - 14:54

שלום לכולם

יש לי שאלה בנושא עיטור פני שטח קרמיים על ידי תחמוצות. אני מניחה שיש לערבב את התחמוצות במים לפני היישום. האם זה משנה אם אמרח אותן לפני ביסק או אחרי ביסק? האם זיגוג ישנה את התחמוצת? האם יש תחמוצות שמזגגות את עצמן ואז אפשר לוותר על הזיגוג?

תודה רבה

מנסיוני הדל

נכתב ע"י ארז אמיר ביום ד', 25/04/2012 - 08:25.

זו השיטה שמתי לימד אותי ועובדת מעולה. ראי כאן

השיטה מתאימה במיוחד לפיסול שרוצים להוסיף לו עומק, להדגיש מרקמים וקוי זרימה...

תהיי מודעת לרעילות. תשמרי על עצמך ועל הלקוחות...

כן, לדלל מאד, שיהיה נוזלי כמו מים ולא משחתי בכלל. אם יש ספק, תוסיפי עוד מים...

לא צריך הרבה חומר, חצי כוס נוזל מספיקה לעבודה ענקית

למרוח בנדיבות רבה (כפפות חובה) עלכל השטח, לתת לזה להספג עמוק

מתחת למים זורמים ובעזרת ספוג\מברשת\סקוטצ' וכדומה - להוריד את החומר ולהשאיר סלקטיבית (בחריצים וכדומה), לא תוכלי להוריד הכל, אבל תוכלי לבחור איפה להדגיש.

(ברור שזה יכול להתבצע רק על ביסק - אל תשימי כלי לפני שריפה תחת הברז...)

אפשר לתת לזה להתייבש הייטב וליישם גלזורה שקופה. אם מפחדים ממריחות, אפשר לשרוף פעמיים.

זיגוג משנה את זה לגמרי. לטוב ולרע... הצבעים משתנים ונהיים רוויים יותר. יורד "מימד העומק".

אני לרוב מעדיף בלי זיגוג, אבל משנה את דעתי בשניה...

לא יודע לגבי "תחמוצות שמזגגות את עצמן" - אבל ראיתי תחמוצות שהוספו לגלזורה שקופה ונתנו תוצאות מצוינות. זה טכניקה של זיגוג רגיל, לא הטכניקה שתיארתי למעלה.

תלמיד של מתי

http://picasaweb.google.com/Amir.Erez/

 

תודה לארז אמיר

נכתב ע"י איילת קציר ביום ה', 26/04/2012 - 09:53.

תודה רבה על התשובה המפורטת. אני מייצרת כלים שימושיים באובניים ובכלל לא הייתי מודעת לנושא הרעילות. זה טיפ חשוב מאוד שנתת לי - אשתמש בתחמוצות רק על בצד החיצוני של הכלים.

הי איילת

נכתב ע"י שולה וולק ביום א', 29/04/2012 - 19:24.

תודה לארז שהזהיר בנושא הרעילות

יש שני סוגים של תחמוצות לעיטור, אף אחת אינה מזגגת את עצמה, אלא עם מערבבים אותה במעט פריטה.

הסוג הראשון כולל את המנגן הקובלט והנחושת, שלושת מתיכים בעצמם ולכן הם מתחברים היטב.

הסוג השני הוא הכרום והניקל, שהם חסיני אש וממש ממש אסור להשתמש בהם, אפילו על פיסול, כי לאחר שריפה האבקה עוד יורדת על הידיים ויכולה להרעיל, זה כמו הסוללות המסרטנות.

 הברזל הוא ביניים כי הוא אינו מתיך ואינו חסין אש, רצוי להוסיף לו מעט פלדספר או בולקליי,

לגבי המים, הם המתווך, ועוזרים לאבקות להתחבר, הם אינם מדלל, ברגע שהם נספגו, האבקות 100% ולא דוללו

אם רוצים לדלל יש להוסיף, או פריטה, או פלדספר או בולקליי.

לגבי עיתוי, הזמן המוצלח ביותר הוא לאחר הביסק, כי אז אפשר להוריד שאריות בעזרת ספוג מבלי לסכן את העבודה,

בעבר גם בבצלאל שיטה זו נלמדה כדרך עיטור מקובלת מאוד

היום ממש ברור שהיא מסוכנת, ומותרת רק על מוצרים שברור אינם למטרות מזון, או לכסות אותם לגמרי בעזרת זיגוג מכסה

שולה

שולה וולק

תחמוצת ברזל

נכתב ע"י איילת קציר ביום ב', 30/04/2012 - 06:34.

שלום שולה

תודה על כל הטיפים

אני מתכננת לעטר כלים (מבפנים ומבחוץ) המיועדים למזון בתחמוצות של ברזל, קובלט ונחושת.

לאחר מכן אזגג אותם בזיגוג שקוף ואצרוף לטמפרטורה של 1200.

אני רוצה לוודא שבתום תהליך כזה הכלים אכן בטוחים לשימוש להגשת מזון.

תודה רבה

מאיילת

 

הי איילת

נכתב ע"י שולה וולק ביום ב', 30/04/2012 - 13:13.

נשמע לי בסדר, כל זמן שהעיטור מכוסה היטב ושרוף גבוה

שולה

שולה וולק

אשמח לעזרה בעניין כמויות כמה

נכתב ע"י Riloni ביום ה', 06/05/2021 - 05:13.

אשמח לעזרה בעניין כמויות כמה פריטה/ בולקליי רצוי להוסיף לברזל כדיי שייצמד טוב יותר לכלי?

 

Drupal theme by Kiwi Themes.